Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Τέτοιοι είμαστε......



.....και τέτοια παιδεία έχουμε.
Βρισκόμουνα την προηγούμενη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη και αφιέρωσα λίγο χρόνο για να επισκεφθώ κάποια δισκοπωλεία της πόλης. Σαν πολίτης και εν μέρη καταναλωτής που σέβεται τον ευατό του και την τσέπη του, μου αρέσει να κάνω πρώτα μια μικρή έρευνα αγοράς. Βρίσκω το ίδιο απαραίτητα τα μεγάλα πολυκαταστήματα δίσκων, στα οποία μπορείς να βρεις cd σε καλές έως πολύ καλές τιμές, και τα τοπικά δισκοπωλεία. Τους επαγγελματίες δηλαδή που λειτουργούν το καταστηματα τους. Στα μικρά δισκοπωλεία βρίσκεις πιο ακριβά cd αλλά έχεις άλλη σχέση με τον ιδιοκτήτη. Μπορείς να μιλήσεις για μουσική, μπορεί και σου προτείνει πράγματα για τα οποία δεν έχεις την δυνατότητα να ξέρεις για αυτά, γενικά έχεις μια άλλη σχέση. Στα μεγάλα πολυκαταστήματα μουσικής το μόνο κακό είναι ότι το προσωπικό μερικές φορές είναι κάτω του μετρίου.
Σαββάτο πρωί σε ένα μουσικό πολυκατάστημα επι της Τσιμισκής. Πλησιάζει ένα κύριος τον υπάλληλο και τον ρωτάει για ένα cd. "Κύριε μου αυτό το cd έχει εξαντληθεί και ο μόνος τρόπος να το βρείτε είναι το Soulseek" του απαντάει ο υπάλληλος. Φυσικά ο κύριος μη γνωρίζοντας τι είναι αυτό το έρμο το Soulseek ξαναζητάει πληροφορίες."Κύριε μου πηγαίνετε σε έναν πιτσιρικά που ασχολείται με το ιντερνετ και θα σας το κατεβάσει απο εκεί" απαντά και πάλι ο υπάλληλος.
Γιατί βρε ηλίθιε τον στέλνεις στο παράνομο? Γιατί δεν του λές βρε ηλίθιε οτι υπάρχουν δεκάδες άλλα δισκοπωλεία για να το βρει σε όλη την Θεσσαλονίκη.
Αλλα τέτοιοι είμαστε τέτοια παιδεία έχουμε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: