Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Πιες ενα φυσικό χυμό.

Αυτό που απολαμβάνω περισσότερο τον χειμώνα είναι οι φυσικοί χυμοί. Υπάρχει τοση ποικιλία γεύσεων και χρωμάτων στα φρούτα των χειμώνα που πραγματικά πίνω 2 φυσικούς την ημέρα.
Η συνταγή της επιτυχίας είναι απλή.
Αγοράζεις ένα σχετικά φτηνό blender (απο Lidl ή Nikko Market),δεν χρειάζεται σαν και αυτό της φωτογραφίας, και συνδιάζεις μεταξύ τους διάφορα φρούτα. Την βάση πάντα αποτελούν τα πορτοκάλια αφου τώρα τον χειμώνα τα βρίσκεις φτηνά και ζουμερά.
Οι επιλογές είναι αρκετές. Μπανάνα, δαμάσκηνο, ακτινίδιο, αχλάδι και το καλοκαίρι μπορείς να παίξεις και με φράουλες, κεράσια.
Φυσικά έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στις παγκόσμιες αγορές μπορείς να βρεις όλες της εποχές όλα τα φρούτα. Αλλά το θέμα είναι και σε ποια τιμή.
Γιατί και το καλοκαίρι βρίσκεις πορτοκάλι ή τον χειμώνα φράουλες αλλά πόσο?
Η αρχή στο blender γίνεται σχεδόν πάντα με την μπανάνα, περνάμε σε μήλο ή αχλάδι, συνεχίζουμε με ακτινίδιο ή δαμάσκηνο και ολοκληρώνουμε με 2 ή 3 πορτοκάλια αφου τα έχουμε στήψει στον χειροκίνητο αποχυμωτή.
Τονίζω την επιλογή του blender γιατί είχα δοκιμάσει και με τους κλασικούς αποχυμωτές, οι οποίοι όμως πετάνε αρκετό φρούτο. Με το κλασικό blender το μόνο που πετάς είναι η φλούδα του φρούτου.
Συνήθως το ακτινίδιο και η φράουλα η τα κεράσια δίνουν και το χρώμα του χυμού. Τώρα αν βάλεις μαζί ακτινίδιο και φράουλα τι χρώμα θα πάρει ο χυμός αυτό πραγματικά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.
Το καλό με τους φυσικούς χυμούς είναι ότι καταναλώνεις αρκετά φρούτα που δεν θα μπορούσες να τα φας με την μία. Ενας κλασικός χυμός θα περιέχει 1 μπανάνα, 1 μήλο, 1 αχλάδι και 3 πορτοκάλια.
Αυτά







Δεν υπάρχουν σχόλια: