Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

Μην πετάς το παλιό σου το PC.

Τους περισσότερους τους πιάνει μια υστερία με την τεχνολογία και θέλουν πάντα να έχουν τον πιο γρήγορο υπολογιστή, με τον μεγαλύτερο σκληρό δίσκο, την απεριόριστη μνήμη, με την καλύτερη οθόνη, άσχετα αν θα το χρησιμοποιήσουν για να παίξουν μόνο παιχνίδια.
Περίπου πριν 3 εβδομάδες μου ζήτησε η μητέρα μου να τις κατεβάσω κάτι απο το πατάρι του σπιτιού και έτυχε να δω την παλιά μου 15άρα CRT οθόνη μέσα σε κάτι σακούλες για να μην σκονίζεται.
Το καλύτερο που μπορεί λοιπόν να κάνει κάποιος με το παλιό του PC ή οθόνη, για να μην την βλέπει να σκονίζεται είναι να την χαρίσει κάπου. Στα σκουπίδια δεν πετάς με τίποτα υπολογιστή η οθόνη όσο παλιά και να είναι γιατί αποτελούν κίνδυνο για την φύση με τα διάφορα υλικά με τα οποία είναι κατασκευασμένα.
Χαρίζεις λοιπόν.
Ρωτάς στην γειτονιά σου αν τυχόν υπάρχει κάποιος σύλλογος, κάποιο σωματείο, κάποια μη κερδοσκοπική ένωση που ίσως χρειάζεται έναν υπλογιστή. Συνήθως τέτοια σωματεία έχουν ανάγκη ένα PC μόνο και μόνο για γράψουν ένα κείμενο, να τυπώσουν κάνα χαρτί,τέτοια πράγματα.Αν υπάρχει τους το χαρίζεις.
Σε περίπτωση που δεν βρεις κάτι τέτοιο ρωτάς στην γειτονιά ή σε φίλο, σε γνωστό ή και γενικά αν υπάρχει κάποιο παιδάκι που χρειάζεται έναν υπολογιστή για αρχή.
Το δικό σου παλιο PC μπορεί να μην καλύπτει πλέον τις ανάγκες σου άλλα σίγουρα θα βοηθήσει ένα μικρό παιδί στα πρώτα του βήμα τα στον τομέα της πληροφορικής.
Τέλος αν δεν βρεις ούτε κάποιο παιδάκι να το δώσεις άστο να πιάνει τότε χώρο στο πατάρι και να σκονίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: