Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Πράσινο και πάλι πράσινο.



Η σορολοπ σε πρόσφατο της ποστ παρουσίασε τον κήπο του σπιτιού της. Αυτό μου έδωσε την ιδέα να παρουσιάσω εικόνες και βίντεος του τόπου μου. Και επειδή το πράσινο εδώ σε εμας περισσεύει πάρτε μια μικρή δόση.Κατεβαίνοντας απο το Σέλι.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

ATHENS ALLEYCAT RACE

H Αθήνα είναι ένα playground!

Γνωρίζεις ότι ένας γιατρός ή δάσκαλος στην Αφρική περπατάει άπειρα χιλιόμετρα καθημερινά για να προσφέρει τις υπηρεσίες του; Γνωρίζεις ότι με ένα μόνο ποδήλατο που κοστίζει σε εμάς 10 ευρώ μπορείς άρδην να αλλάξεις τη καθημερινότητά του; Είσαι λόκαλ? Έλα να συμμετάσχεις και να βοηθήσεις να αγοράσουμε μερικά ποδήλατα για κάποιους που τα χρειάζονται πολύ περισσότερο στην καθημερινότητά τους απ´οσο τα χρειαζόμαστε εμείς. Έλα να αποδείξεις πόσο καλά ξέρεις την πόλη, πόσο γρήγορος είσαι, πόσο καλά μπαίνεις στις στροφές και πόσο καλά ξέρεις τις καβάντζες της Αθήνας στη αποθέωση της ποδηλατικής κουλτούρας της Αθήνας:

ATHENS ALLEYCAT RACE

Kυριακή 1 Ιουνίου 2008

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (17.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ)

ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σπόνσορες, ούτε νομικές διαδικασίες και άλλα τέτοια βαρετά... οι ποδηλάτες για τους ποδηλάτες.



ΚΟΝΣΕΠΤ

Σε αυτό το race όπως αναφέρθηκε παραπάνω θα συλλέξουμε κάποια χρήματα για ένα "σοβαρό" σκοπό. Επειδή δεν είναι δυνατόν να αγοράσουμε εμείς τα ποδήλατα και να τα στείλουμε στην Αφρική, θα συνεργαστούμε με την ΜΚΟ projectrwanda.org η οποία, μετά από εκτεταμένη έρευνα μας κέρδισε με την προθυμία της να "εκτελέσει" την αγορά και μεταφορά των ποδηλάτων. Όπως πάντα η κίνηση μας είναι συμβολική. Δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε μια ΜΚΟ ούτε σε κάποια χώρα. Παρ´ολα αυτά θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι τα χρήματά σας θα φτάσουν στον προορισμό τους. Η projectrwanda.org απάντησε πρόθυμα στα e-mail μας, μας έστειλε υλικό και γενικά συνεργαστήκαμε μέχρι στιγμής ικανοποιητικά. Κλέψε λίγο από τον χρόνο σου για να δεις την δουλειά τους. Μέχρι και alleycat διοργανώνουν!



ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Σημείο εκκίνησης: Πλατεία Ελευθερίας - Άγαλμα Βενιζέλου, (στην κορυφή του λόφου μπροστά στα κτίρια του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων) 17.30 το απόγευμα.



Μόλις κάνεις την εγγραφή θα σου δοθεί το ακριβές δρομολόγιο μαζί με το registration (φόρμα συμμετοχής ελληνιστή). Αυτό περιλαμβάνει κάποια σημεία ελέγχου (check points) απο τα οποία θα πρέπει να περάσεις οπωσδήποτε προκειμένου να τερματίσεις. Σε κάθε checkpoint θα σε περιμένει ένας/μια λόκαλ από τον οποίο θα πάρεις την σφραγίδα.

Τερματίζεις αν έχεις συλλέξει όλα τα checkpoints. Η πορεία που θα επιλέξεις από το ένα check point στο επόμενο είναι δική σου επιλογή. Αρκεί μόνο να περάσεις από όλα τα σημεία.

Δρόμοι, πεζόδρομοι, σκάλες, λόφοι, αλάνες, πάρκα... οποιαδήποτε διαδρομή διαλέξεις είναι επιλογή σου.

Η ακριβής θέση των check points παραμένει κρυφή και θα ανακοινωθεί πριν την εκκίνηση.



ΕΠΑΘΛΟ

Race χωρίς αξιόλογο έπαθλο είναι μούφα:

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΙΑ 2ΗΜΕΡΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ «ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ» ΣΤΗ ΝΤΑΜΟΥΧΑΡΗ ΠΗΛΙΟΥ!



ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Μετά τον τερματισμό θα ακολουθήσει λάντς μπρέικ με σνακς, μεζέδες από την Ένωση Αφρικανικών Γυναικών. Υποστηρίξτε τους! Θα φέρουμε σακούλες ακόμα και για ανακύκλωση οπότε προετοιμαστείτε για μια καλή μαζευτική στο τέλος. λόκαλ attitude απαραίτητη: oύτε το παραμικρό σκουπίδι κάτω

Οι δρόμοι μας ανήκουν!

RECLAIM PUBLIC SPACE!
Disclaimer:Δεν προτρέπεται κανένας να παραβεί τον ΚΟΚ.

Κανένας άλλος δε φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα εκτός από τον ίδιο τον ποδηλάτη που συμμετέχει.

What Street Party?:
http://www.arxediamedia.blogspot.com/
--
λόκαλ
reclaim public space
www.localathens.blogspot.com

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Θάσος ΜΤΒ.

Ο Γιώργος με τον Αποστόλη πήραν μέρος στον καταπληκτικό αγώνα της Θάσου. Μερικές φωτογραφίες απο την προσπάθεια των παιδιών.



Λέων της Αμφίπολης.

Την Κυριακή επισκεφθήκαμε την Προσοτσάνη της Δράμας για άλλον ένα ποδηλατικό αγώνα και στην επιστροφή περάσαμε για να δούμε τον Λέων της Αμφίπολης. Ενα επιβλητικό μνημείο.
Το Λιοντάρι της Αμφίπολης, που είναι από τα πιο σημαντικά μνημεία, όχι μόνο της Αμφίπολης αλλά και της Μακεδονίας, βρίσκεται δίπλα στη δυτική όχθη του Στρυμόνα. κοντά στην παλιά γέφυρα. Αναστηλώθηκε σ' ένα συμβατικό βάθρο στη θέση όπου βρέθηκε, ύστερα από την ολοκλήρωση των ερευνών για την εύρεση όλων των τμημάτων του. Είναι ένα επιβλητικότατο μαρμάρινο λιοντάρι σε στάση καθισμένου αίλουρου με όρθια τα μπροστινά του πόδια και υψώνει το μεγαλόπρεπο ανάστημα του λίγο έξω από τα Ν. Κερδύλια, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

Η καταστροφή του μνημείου τοποθετείται κατά τη γνώμη ορισμένων αρχαιολόγων στο τέλος του 4ου αιώνα π.Χ. Είναι πιθανό ότι το μνημείο κατέστρεψαν οι Ρωμαίοι κατακτητές, οι οποίοι προκειμένου να το μεταφέρουν στη Ρώμη, το κατακερμάτισαν. Πιθανότερη όμως φαίνεται η εκδοχή, ότι το Λιοντάρι κατέστρεψαν το 1204 μ.Χ. οι Βούλγαροι, οι οποίοι με επικεφαλής τον Ιωαννίτση είχαν λεηλατήσει τότε όλες τις Μακεδονικές πόλεις.

Πολλές γνώμες έχουν διατυπωθεί για το σκοπό ή την αιτία της ανέγερσης του μνημείου. Επικρατέστερη είναι η άποψη του καθηγητή της Αρχαιολογίας Οσχάρ Μπρονίρ, που υποστηρίζει ότι ο Λέων στήθηκε προς τιμή του Λαομέδοντα, γιου του Λαρίχου και έμπιστου φίλου του Μ. Αλεξάνδρου. Ο Roger υποστήριξε την άποψη ότι το μνημείο στήθηκε προς τιμή του Νεάρχου, ναυάρχου του Μ. Αλεξάνδρου. Τέλος κατά μια άλλη εκδοχή, ο Λέων της Αμφίπολης ανηγέρθηκε ως συμβολικό μνημείο, που εξέφραζε τη μεγάλη δύναμη της πόλης, όπως συνέβη και με τους Λέοντες της Δήλου.




Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Προκήρυξη διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα το Περιβάλλον

O Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Βέροιας ‘VERMOUNT’, προκηρύσσει ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, με θέμα το Περιβάλλον, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που θα εορταστεί την Πέμπτη,5 Ιουνίου 2008. Τίτλος του φωτογραφικού Διαγωνισμού είναι ‘ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ;‘ και αφορά σε χώρους, γωνιές, μέρη στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βέροιας, που προσβάλλουν το φυσικό περιβάλλον και την αισθητική μας

Οι 3 νικητές θα βραβευθούν στην ετήσια εκδήλωση για το Περιβάλλον, το βράδυ της 5ης Ιουνίου 2008 και ώρα 9μ.μ στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών,

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1.Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι, εξαιρουμένων των εργαζομένων στο Δήμο Βέροιας και των μελών του Ορειβατικού Συλλόγου ‘VERMOUNT’.
2. Η συμμετοχή γίνεται με την αποστολή μίας ψηφιακής φωτογραφίας, τυπωμένης σε χαρτί διαστάσεων 13 Χ 18 εκ. έως 20 Χ 30 εκ. ,συνοδευόμενη από ένα c.d ή μία δισκέτα ( ώστε να μπορεί να προβληθεί). Δε γίνονται δεκτές φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης ( κάτω από 4mp) και δεν πρέπει να είναι κολλημένες σε χαρτί ή άλλο υλικό.
3. Οι φωτογραφίες αποστέλλονται στη διεύθυνση: Xώρος Τεχνών, οδός Π. Μελά και Μπιζανίου 59100 Βέροια, για το ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, υπόψη κ. Γρηγοριάδου Κατερίνας, έως την Δευτέρα 26 Μαΐου 2008 με σφραγίδα ταχυδρομείου. Η κριτική Επιτροπή είναι τριμελής, αποτελούμενη από εκπρόσωπο του Δήμου Βεροίας, του Ορειβατικού Συλλόγου και της Ι. Μητρόπολης Βεροίας-Ναούσης.
4. Ο πρώτος νικητής θα λάβει μια ψηφιακή φωτ. μηχανή, ο δεύτερος το νέο λεύκωμα της πόλης της Βέροιας σε πολυτελή έκδοση και μια δωρεάν συμμετοχή σε ορειβατική εξόρμηση του Βερμάουντ και ο τρίτος επίσης ένα πολυτελές λεύκωμα της πόλης της Βέροιας και δωρεάν συμμετοχή στην εκδρομή στη Βάλια Κάλντα.
5. Οι φωτογραφίες των 3 νικητών θα δημοσιευθούν στον τοπικό τύπο.

Σάββατο 3 Μαΐου 2008

2o Αγώνας Downhill στην Βέροια


Ο Δήμος Βέροιας στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Βέροια 2008 - Έτος Αθλητισμού και Νεολαίας» μαζί με τον Ποδηλατικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Βέροιας προσκαλούν όλους τους φίλους του ΜΤΒ στον 2ο ΑΝΟΙΧΤΟ (OPEN) αγώνα Κατάβασης (Downhill – DH) που διοργανώνει το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουνίου 2008 στο Κομνήνιο του Δήμου Βέροιας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 14 Ιουνίου
16:00-19:00 Εγγραφές-παραλαβή αριθμών
17:00-20:00 Προπόνηση

Κυριακή 15 Ιουνίου
9:00-11:00 Εγγραφές-παραλαβή αριθμών
11:00 Λήξη εγγραφών
9:00-11:30 Προπόνηση
12:00 Προκριματικός
14:00 Τελικός
15:30 Απονομές επάθλων

Δευτέρα 16 Ιουνίου – Αργία Αγ. Πνεύματος

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διαδρομή, με μήκος 1750 μέτρα και υψομετρική διαφορά 185 μέτρα, βρίσκεται δίπλα στην πόλη (εκκίνηση στο Κομνήνιο και τερματισμός στην περιοχή Προφήτη Ηλία – παλιό πεδίο βολής), στο ίδιο μέρος με πέρσι.
Τη σχεδίαση και την κατασκευή της διαδρομής έχει αναλάβει η εταιρεία Ground Edit που ειδικεύεται στην κατασκευή πάρκων για snowboard, skate και φυσικά ΜΤΒ. Για φέτος, έχουν προστεθεί άλματα, bumps και burms έτσι ώστε το αποτέλεσμα να πλησιάζει περισσότερο στα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Σύντομα θα υπάρχουν φωτογραφίες και video από τη διαδρομή.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ο αγώνας είναι ΑΝΟΙΧΤΟΣ (OPEN) για όλους/όλες αρκεί να είναι πάνω από 17 ετών. Για τους ανήλικους απαιτείται η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους.

Θα υπάρχουν δυο κατηγορίες:
1) 17 έως 34 ετών
2) 35 και πάνω

Ο εξοπλισμός προστασίας είναι υποχρεωτικός κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και των προπονήσεων και περιλαμβάνει:
Κράνος full face
Θώρακα
Προστατευτικά γονάτων-αγκώνων
Κλειστά γάντια
Κάθε αθλητής είναι υπεύθυνος για τη συμμετοχή του, όπως και για τον προσωπικό του εξοπλισμό.
Για ότι δεν αναφέρεται στην προκύρηξη, ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί αγώνων DH της UCI.

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Κύπελλο στον πρώτο της γενικής κατάταξης
Μετάλλια στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας
και χρηματικά έπαθλα στους 4 καλύτερους χρόνους:

1ος 200 Ευρώ
2ος 150 Ευρώ
3ος 100 Ευρώ
4ος 50 Ευρώ

Επίσης, αναμνηστικό δίπλωμα θα απονεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Υπάρχει δυνατότητα διανυκτέρευσης στο κτίριο του σχολείου στο Κομνήνιο, καθώς και χώρος για ελεύθερη κατασκήνωση.
Υπάρχουν φυσικά και ξενοδοχεία στην πόλη της Βέροιας:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 23310 66902
ΕΝ ΕΑΡΙ 23310 75788
ΒΙΛΛΑ ΕΛΗΑ 23310 21880
ΒΕΡΟΗ 23310 22866

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τον αγώνα: 23310 61751 και 697 1964141
e-mail: mtb-veria@freemail.gr